Persuasive copywriting: mijn 7 favoriete boeken

Met persuasive copywriting maak je de teksten voor jouw brand nog overtuigender en krachtiger. Want wij mensen kunnen alles weerstaan, behalve verleiding. Slimme copywriters en marketeers zetten persuasieve technieken in voor méér clicks en omzet. Ook jij kunt schrijven met meer overtuigingskracht. Dit zijn mijn vijf favoriete boeken over persuasive copywriting.

1. Maak ze gek! - Aartjan van Erkel

Het boek Maak ze gek! van Aartjan van Erkel leest heerlijk weg. Aartjan illustreert beïnvloedingsprincipes aan de hand van levendige voorbeelden en maakt je wegwijs in de wondere wereld van ons brein. Weinig nieuws als je de principes van Cialdini al kent, maar Aartjan weet de toepassing ervan wel lekker concreet te maken voor copywriters. De kracht van het boek zit 'm dan ook in bruikbare tips en de slimme checklists.  Dit handige boek vol persuasive copywriting tips bestel je hier. (aff)

2. Invloed - Robert B. Cialdini

Wat mij betreft moet iedere marketeer en copywriter dit boek gewoon uit z'n hoofd kennen, punt. In alle eerlijkheid sta ik er vaak van te kijken hoeveel marketeers dieze principes nog niét kennen. Come on guys, dit is basiskennis! Meester psycholoog Cialdini - dé expert op het gebied van overtuigingskracht - beschrijft 6 universele principes van beïnvloeding. Dit doet hij aan de hand van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek. Overigens is er een zevende principe bijgekomen, dat van eenheid. Onmisbaar. Je bestelt 'm hier(aff). 

3. Pre-suasion - Robert B. Cialdini

Pre-suasion (aff) is Cialdini's langverwachte vervolg op de bestseller 'Invloed'. In het boek voegt Cialdini een zevende concept toe aan zijn zes beroemde beïnvloedingsconcepten – eenheid – en lanceert hij een tactiek om deze concepten effectiever in te zetten: pre-suasion. Cialdini schrijft in dit boek direct voor de marketeer.  Pre-suasion is volgens Cialdini het bewust de aandacht van toehoorders focussen op iets dat hen in een meer ontvankelijke staat brengt om beïnvloed te worden. Belangrijk, want persuasive copywriting moet je natuurlijk wel op het juiste moment inzetten. Lees dit boek als je de copy die je schrijft in een betere context wilt plaatsen en op een beste moment in het mentale koopproces wilt inzetten. 

4. Persuasive copywriting - Andy Maslen

Klaar voor meer? Dit boek is een aanrader voor de serieuze copywriter die de basics skills van persuasive copywriting al beheerst en die nóg betere teksten wil schrijven. Op een paar open deuren na bevat het verassend veel fijne inzichten. Hoe overtuig je de klant op emotioneel niveau? Maslen legt het uit. Het boek kun je hier bestellen. (aff)

5. Denk niet aan een roze olifant - Sarah Gagestein

Je voelt 'm al een beetje aankomen hè? Auteur Sarah Gagenstein is gespecialiseerd in framing. In dit boek legt ze uit dat ons brein is weerloos tegen de overtuigingskracht van de woorden en beelden waarin wij zelf geloven. Door hier op in te spelen en  ideeën slim te framen kun je net als succesvolle politici en reclamemakers andere mensen onzichtbaar overtuigen. Niet per se een persuasive copywriting boek met tips voor teksten, maar wel handig om de psychologie erachter te begrijpen. Het boek bestel je hier. (aff)

6. All marketers are liars tell stories - Seth Godin

Marketing guru Seth Godin legt in zijn boek feilloos uit wat succesvolle marketeers doen: ze praten niet over productkenmerken en voordelen. In plaats daarvan vertellen ze verhalen.

Waarom? Ons brein is verliefd op verhalen. Een verhaal is voor onze hersenen namelijk makkelijker behapbaar en een logische manier om informatie te verwerken én te onthouden. Ons leven bestaat immers ook uit een hele reeks verhalen. Ook de wetenschap toont aan dat en boodschap in de vorm van een verhaal overtuigender is dan niet-verhalende boodschappen. Binnen het kader van persuasive copywriting kan storytelling dus niet ontbreken.

Godin's boek staat vol prachtige voorbeelden en tips. Onmisbaar op de boekenplank van zowel copywriters als marketeers. Je kunt het boek hier bestellen. (aff)

7. Ons onfeilbare denken - Daniel Kahneman

Wil je de kunst van beïnvloeding beheersen? Dan moet je het brein begrijpen, en dat leer je in dit boek. (aff). Daniel Kahneman is een van de meest gevierde psychologen ter wereld. In 'Ons feilbare denken' toont Kahneman aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken. Hij legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Een dik boek vol inzichten in je brein en in dat van anderen. 

Happy reading!


Image

Ik ben Marieke Pijler, specialist in merkstrategie en online branding. Hoe kan ik je helpen?

Plan een belafspraak
Stuur een e-mail

Leer persuasive copywriting

Leer onweerstaanbare teksten schrijven voor jouw merk in één dag.

Bekijk training

Ontdek je merkwaarden

Hoe klinkt jouw merk? Merkwaarden zijn bepalend voor jouw tone of voice. 

Merkstrategie

Groei voor jouw business en brand

Al meer dan 3.500+ marketeers en ondernemers ontvangen wekelijks de Brand Boost met inspiratie om hun business en brand te laten groeien. Mis de tips en insights niet langer en sluit je aan bij de groeiende community. We respecteren jouw privacy conform de AVG, lees onze privacy verklaring.