Skip to content

Over Marieke

Brabantse genen, Rotterdamse aanpak.
Van dorpsmeisje tot Zakenvrouw van het Jaar.
Hoe zag mijn pad eruit? Wat waren mijn obstakels?
En hoe is mijn liefde voor positioneren ontstaan?

Zo begon het.

Het is de winter van 2010 als ik op een kruispunt in mijn leven sta. In het ziekenhuis staar ik naar het bed van een geliefd, ernstig ziek familielid. Ik realiseer me plots hoe wendbaar, maar ook hoe maakbaar het leven is.

Ik ben dan 21, net cum laude afgestudeerd als pedagoge en in mij huist een grote onrust. Alsof het voor mij gebaande pad volledig indruist tegen een onvervuld en onbekend verlangen.

Ik maak een radicaal besluit. Het Brabantse achterland verruil ik voor een zolderkamertje in de Randstad – een met meer muizen dan vierkante meters, zo blijkt. Zonder papieren begin ik onderaan de ladder in de sales, en studeer me in de avonduren het schompes. Ik blijk een geboren topverkoper en later marketeer.

Na zes jaar verbrand ik de schepen achter me en kies ik voor het ondernemerschap als marketeer. Daarmee ontvouwt zich opnieuw een grote zoektocht. Bij de start is mijn focus troebel. En dus loop ik tegen alle clichés en ondernemersproblemen aan: ik ren mezelf rot, heb een divers klantportfolio en loop oververmoeid en gevoelsmatig chronisch achter op mijn agenda. Desondanks volgt succes, mede omdat ik met enorm enthousiasme en energie lever. Echter, ik betaal daar een hoge prijs voor. In een wereld vol aanbieders zoek ik driftig naar mijn werkelijke potentie en mijn positie in deze wereld vol keuzes.

Winnaar Zakenvrouw Van het Jaar 2019-2020

Ontwerp zonder titel (2)

Zo groeide het.

Ik investeer in coaches en stop iedere euro terug in mijn bedrijf. Maar in plaats van antwoorden krijg in nóg meer ideeën en vragen. In mijn hoofd stormt het 24/7. Alsof ik mezelf iedere dag opnieuw uitvindt. Vandaag is het helder, morgen trekt de mist op. Het is daar, te midden van die storm, dat ik besluit ik zélf de expert te worden ván die zoektocht. Want, zou ik de enige zijn met dit probleem? En waarom kent niemand de oplossing?

Ik geef daarmee al mijn toewijding aan het vinden van een synergie tussen mijn eigen potentie en die van de markt, bestudeer 24/7 invalshoeken en ontwikkel gaandeweg een eigen methode.

Ik vind mijn positie. Die betaalt zich al snel uit in winst op ieder front – van omzet tot vrijheid. Het kraken van die code brengt me bij andere ondernemers. Intens geluk voel ik als blijkt dat mijn methode bij hen allemaal helpt. Ik leg hun positionering en potentie feilloos bloot. Wat een zegen. Want vanuit sterke positionering volgt een gezond bedrijf, en daarmee ontwikkel ik al gauw blije klanten. Ik ben dankbaar tot en met. 

Mijn eigen zoektocht en expertise in positionering ontketende mijn weg van zoekend ondernemer naar Zakenvrouw van het Jaar, businesscoach en expert in positioneren. 

Positioneren geeft winst op ieder front in het leven. Want wanneer jij leeft naar jouw vermogen en purpose, antwoord het leven met overvloed.

"Positioneren werkt als een hefboom voor je succes
op ieder front in je leven.
Jij kiest zélf je positie."

Ik geloof dat het je taak is te leven en geven naar jouw volle vermogen. Dat je daarin geluk, voldoening en overvloed vindt. En dat positioneren de sleutel vormt tot je succes, die je verzilvert met performance – actie dus. In deze wereld is het mijn taak om jou naar die doorbraak te helpen, naar winst op ieder front. Als bedrijf, als merk en als mens.

"Wie voor niets staat, valt voor alles. En wie gekozen wil worden, zal eerst zélf moeten kiezen."