Reflectie: van gewonnen prijzen tot diepe lessen in 2019

Eind januari is alweer in zicht. Zo cliché, maar wat gaat de tijd toch ongelooflijk hard. Ik had al een tijdje een reflectie voor jullie op de plank liggen. Zo een die je spontaan uit je mouw schudt tijdens een lange wandeling, en waarvan je weet: ‘deze wil ik delen, hier heet mijn publiek écht wat aan’.

Een reflectie delen is anderzijds ook best spannend. Op het eerste oog leek mij namelijk alles voor de wind te gaan. Van de ene prijs naar de andere nominatie, in de media was het een feestje. Als je in de schijnwerpers staat groeit de prestatiedruk. En onder druk leer je wat mij betreft de beste lessen en doe je allesbepalende inzichten op.

Het jaar 2019 was een ongelooflijk intens jaar. Ik heb alles gegeven in de strijd om de titel van Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar. Twee selectierondes, intensieve jurygesprekken met gerenommeerde ondernemers en managers: het was een eer om hen te mogen overtuigen van en rondleiden door mijn complete ondernemerschap.

Het maakte me trots, zelfbewust en nog zelfverzekerder. In april won ik de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar en het nieuws was overal te lezen: van de plaatselijke Rotterdamse berichtgeving tot aan Emerce.

 

Enkele maanden later werd ik genomineerd voor de titel VIVA400 Zakenwonders. Evengoed een eer, al hechtte ik wat minder waarde aan de uitkomst door de opzet van de verkiezing. Purpose, je branding strategie en een scherpe waardepropositie omringd door een goed doordacht businessmodel wegen voor mij persoonlijk zwaar. En die vragen om diepgaand inzicht.

De verkiezing is desalniettemin een belangrijke en een waardevolle benoeming, die dit jaar terecht uitging naar Zina Abboud. Zij heeft een ongelooflijk verhaal (check zeker eens haar TED talk ) en een prachtige prestatie neergezet.

 

Marieke Pijler VIVA400 Zakenwonders

Op de uitreiking van de VIVA400 Awards met support van vriendin en sparringspartner Marieke Dorothé.

Geza Weisz

Geza Weisz presenteerde de Awardshow.

 

Verdieping

Afgelopen jaar was het jaar van hoogte- en gevoelsmatige dieptepunten. Mijn succes maakte dat ik de noodzaak voelde mijn positionering, aanbod en merk nog verder te verscherpen. Ik, met mijn behoefte om méér te presteren en dankzij deze titel nog meer groei te ontluiken, wilde flink doorpakken. De diepte in.

Eigenlijk zegt het woord het al en voor mij was het gevoelsmatig ook waar: mijn wens om verdieping aan de brengen brácht me dieper. In mijn eigen hoofd weliswaar. Ik kreeg letterlijk waar ik om vroeg, alleen bracht die verdieping mij geen verheldering.

Het frustreerde me, want als merkstrateeg en als mens is het mijn talent om helderheid te kunnen aanwijzen. Ik heb er gevoel voor bij anderen, maar niet voor mijzelf. En dat bracht me tot een van de belangrijkste lessen van van 2019: hoofd en hart in balans.

Hieronder lees je mijn belangrijkste inzichten uit 2019 en de adviezen die je daarmee wil meegeven, als ondernemer en als mens. 

 

1. Troebel water wordt vanzelf helder

Met stip op één: het heeft geen zin om onuitputtelijk te blijven graven in je hoofd naar antwoorden. Soms komt het antwoord en daarmee de richting op het moment dat jij daar klaar voor bent. De quote ‘troebel water wordt vanzelf helder’ kwam op een ochtend voorbij in mijn meditatie app. Het was precies wat ik moest horen.

Je wilt niet weten hoeveel kantjes ik vol heb geschreven bij een business coach. Hoe ik heb gestreept in boeken, gespard met vakgenoten en heb gepiekerd. Je kúnt inzicht niet afdwingen, zo heb ik inmiddels geleerd. Eind 2019 ben ik nog aan de slag gegaan met top business strateeg Laura Babeliowsky, wat veel inzichten heeft opgeleverd.

Toch kwam ik gevoelsmatig ook met haar aanvankelijk mondjesmaat vooruit.  Dat voelt in eerste instantie als falen, maar ik begrijp inmiddels dat niets minder waar is. Het gaat om hoofd én hart. En ook al kan een business strateeg jou een roadmap op een presenteerblaadje geven: als je het niet voélt gaat het niet gebeuren.

Hoewel de business coaching van alle partijen mij veel heeft gebracht ben ik ergens ook wel een beetje coach moe. Begrijp me niet verkeerd: een goede mentor is allesbepalend en ik blijf de coaching ook doorzetten. Echter heeft dit jaar me wel doen geloven dat we veel antwoorden al in ons hebben. Soms moeten we alleen even stil zijn om ernaar te kunnen luisteren.

Best gek eigenlijk. Ik ben gespecialiseerd in emotional branding. Ik wéét dat emotionele drijfveren allesbepalend zijn voor het succes van je merk en de verbinding met het publiek. Ik adem dat, leef naar die zienswijze en zie zelf wat voor resultaten mijn klanten met die aanpak behalen. En toch kunnen we voor onszelf soms zo hard zijn.

Pas toen ik het losliet, kwam de helderheid én de groei.

Inzichten kun je niet altijd forceren. Laat het even rusten, vertrouw in het proces (!) en het wordt vanzelf helder.

2. Tatoeëer het woord consistentie alsjeblieft op je voorhoofd (of hang het boven je bureau) 

Ik hoor het vaak bij mijn opdrachtgevers: ‘we weten even niet zo goed wat we met dit onderwerp moeten, dus we communiceren even niét’. Echt waar, zelfs de grote jongens doen dit. Ze kiezen voor een ultra veilige campagne, want ‘dat is altijd goed’. Eenzelfde parallel kun je natuurlijk ontdekken in mijn verhaal.

Het verlangen ontstaat al snel om even stil te zijn, in je holletje te kruipen en de puzzel op te lossen.Ons brein wil genot realiseren en pijn vermijden. Even wegvluchten is dus makkelijker. Als branding expert kan ik je vertellen: dat werkt niet en het is killing voor je business.

Inconsistentie in je merk is een van de meest verstorende elementen in brand building, en het is in zekere zin direct gelieerd aan je cashflow. Hoewel 2019 mij financiële voorspoed bracht en een stroom aan klanten die groter was dan ik aankon, wil ik je dit advies wel meegeven. Ook ik gaf bij fasen toe in aan de neiging om te verstillen. Zo eerlijk ben ik dan ook wel weer.

Alles valt en staat met vertrouwen.

Succesvolle branding en marketing is feitelijk niets meer dan begrijpen hoe je een goede vriendschap opbouwt. En een goede vriend laat je niet zitten. You show up consistently.

Consistentie is key in het opbouwen van een vriendschap met je publiek. Het succes van jouw content is te meten aan zoveel als de mate waarin jouw doelgroep niet kan wachten op jouw volgende episode. En wat uitblijft, dat verwatert.

Online branding is dus net als vriendschap. En vriendschap mag je zien als een vergevorderd stadium van verbinding. Vriendschap in branding is heel typerend voor deze tijd. Je ziet het in de toename van emotionele branding en de interesse die merken hier voor hebben, als ook het succes wat een aantal grote merken hiermee behalen.

Ben je structureel en consequent bezig met vriendschap in al je online branding en marketing met pure oprechtheid en goede intenties? Dan kan ik je haast garanderen dat je merk tractie krijgt en dat je de aandacht krijgt die je merk verdient.

Laat onzekerheid, onduidelijkheid of vaagheid je niet verleiden tot het reduceren van je communicatie. Blijf consistent, altijd. 

3. Een diep verlangen en oprecht enthousiasme zijn de nr.1 marketingmotor

Als je mij vraagt waar ik in mijn ondernemerschap het meeste mijn succes én geld mee verdiend heb, dan zal ik je altijd zeggen: ‘oprecht enthousiasme, gepaard met een diep verlangen’. Die twee zijn ook erg bepalend voor zowel mijn personal brand als mijn business brand (“Pay off: ‘energie voor marketing en merk”).

Ze banen samen een weg van mogelijkheden als water door steen. Een voorbeeld daarvan is één van mijn grootste opdrachtgevers die ik vorig jaar heb gewonnen. Ik sprak hun brand manager en daaruit bleek dat zij met een zeker project al begonnen waren. ‘Bummer’, denk je dan misschien. ‘Volgende keer beter’. Maar die gedachte kwam niet bij me op.

In plaats daarvan vroeg ik simpelweg of ik alsnog eens mocht aansluiten bij één van hun sessies. Gewoon vrijwillig. Omdat ik het oprecht zo’n prachtig merk vind.

De gemiddelde sales manager spuugt zijn koffie waarschijnlijk uit over zijn toetsenbord wanneer ie’ dit leest. Verkooptechnisch valt er wat voor te zeggen. Immers, je wekt de illusie je dienstverlening ook gratis te willen aanbieden. Dat is echter niet het geval.

Ik wilde gewoon luisteren, zien wat er gebeurde tijdens zo’n sessie. Kijken welke energie daar rondgaat, en een bescheiden bijdrage en set aan aanbevelingen leveren. Verwachtingsmanagement was hierin dus belangrijk.

Het eindresultaat? Dat heb ik al verklapt. Enthousiasme valt op. Een energieke verschijning – letterlijk en figuurlijk – wordt niet gauw vergeten. Al helemaal niet als je vanuit een diep verlangen en en oprecht enthousiasme constructief iets wilt bijdragen. Dat betaalt zich altijd uit.

Je enthousiasme en energie zijn magisch. Throw ‘m around like confetti. 

4. Know money. Know it well. Of je nu brand manager, marketeer of ondernemer bent. Leer het geldspel spelen.

Het was december en slurpte aan mijn kopje thee. Tegenover mij zat mijn accountant, die zijn scherm mijn kant op draaide. Naast mij zat mijn persoonlijk assistent. Het ging een uur lang over de jaarcijfers. Daar begreep de accountant meer dan van ik, zo merkte ik. En dat is het laatste jaar geweest.

Een succesvol merk bouwen begint met je cijfers snappen. Dat geldt voor een brand manager, voor een marketeer, én voor een ondernemer. Dat klinkt zo eenvoudig als 1+1, maar de realiteit is vaak anders. Natuurlijk, de basis van mijn boekhouding begrijp ik.

Maar succesvol ondernemerschap heeft niets met die basis te maken. Succes ligt ver buiten die comfortzone. Het gaat erom dat je het verhaal áchter je cijfers snapt en op basis daarvan goed doordacht investeert. Dat je begrijpt hoe je met geld méér geld kunt maken, het liefst zonder dat het je evenredig veel tijd kost.

Om daarmee een nog groter en sterker merk te bouwen dat nóg meer waarde levert voor je klanten.

‘Boekhouden is niet echt mijn cup of tea’, zei ik bij de start van mijn bedrijf. Ik wist niet hoe snel ik een accountant moest zoeken. Ik had eerder een accountant dan dat mijn B.V wel en wee was opgericht bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels begrijp ik dat het zwak is om je achter zo’n excuus te verstoppen. Het maakt je afhankelijk van je accountant, die jaarlijks je jaarrekening met de doorneemt en je vragend aankijkt of je het begrijpt.

Met wiskunde was ik vroeger een zero, met  economie een magere voldoende. Tót aan HAVO 5. Toen veranderde alles. Ons gezin verhuisde, ik kreeg een andere school en klas.  Bij het vak economie kreeg ik lerares die de materie zó kon uitleggen dat het fascinerend was. Meeslepend. Interessant en motiverend. In december dacht ik weer aan die lerares.

Zij heeft me geleerd dat ik economie prima begrijp en dat ik het vak prima kan beheersen. Wat een vertrouwen. En wat een waardevol mens  is die lerares geweest voor mij.  Niet verwonderlijk werd economie het hoogste cijfer op mijn eindlijst. Mijn ouders waren behoorlijk verbaasd.

Als mijn ondernemerschap een cijferlijst zou hebben, dan is boekhouden over een paar jaar mijn beste vak.

Je kunt alles leren, maar je moet het wíllen. Als je door het onderwerp gefascineerd raakt is alles mogelijk.

Je cijfers snappen is fundamenteel voor je vak en je ondernemerschap. Verstop je niet achter zwakke excuses, maak leer je cashflow managen. 

5. Zoek naar synergetische samenwerkingen

Deze houd ik kort: zoek samenwerkingen die meer zijn dan het geheel der delen. In 2019 startte ik met een personal assistant op afstand. Spannend? Zeker. Je draagt je complete communicatie over en daarmee een deel van je merk. Maar ik wil nooit meer zonder een VA.  Ingrid, je bent mijn held.

Ik heb altijd geroepen dat ik nooit personeel in loondienst wil. Brand Density bestaat uit een netwerk aan freelancers en dat werkt prima, zo vond ik. Toch kom ik tot de conclusie dat ik samenwerkingen wil intensiveren. Ik haal er plezier uit, voldoening. Misschien in de vorm van een business partner, misschien in de vorm van een associate network; ik weet het nog niet. Maar ik geef het de tijd en zal me gaandeweg blijven openstellen voor kansen en mogelijkheden. Immers, troebel water wordt vanzelf helder.

 

Ik hoop dat mijn persoonlijke inzichten dit jaar voor jou van waarde mogen zijn. Natuurlijk gaan we het in dit jaar ook veel over branding hebben, want in 2020 is branding opnieuw the name of the game. Het is belangrijker dan ooit tevoren en ik hoop je met mijn content te mogen fascineren over deze belangrijke driver van je business. Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Shoot me a message.